fiberbröd

Ankis fiberbröd
Ett recept från Allt om mat
Receptet i mobilen
Skicka receptet via SMS till dig eller en vän
Ingår i kategorierna:
Matbröd, Snabbt & enkelt, Ris & gryn, Bakning, Smalt
2 bröd Ingredienser
2 st morötter
4,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 msk bakpulver
1 msk kummin, hel
1 msk salt
5 dl vatten
Tillagning
15 min + 60 min i ugn.
Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.
Ankis fiberbröd
Ett recept från Allt om mat
Receptet i mobilen
Skicka receptet via SMS till dig eller en vän
Ingår i kategorierna:
Matbröd, Snabbt & enkelt, Ris & gryn, Bakning, Smalt
2 bröd Ingredienser
2 st morötter
4,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 msk bakpulver
1 msk kummin, hel
1 msk salt
5 dl vatten
Tillagning
15 min + 60 min i ugn.
Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0