Kanonbullar att få igång magen på!

Fruktbullar
Goda bullar, fulla med torkad frukt och frön! Passar utmärkt med marmelad eller en god ost. Varför inte även till eftermiddagsfikan?
Du behöver
2 dl yoghurt
3 dl vatten
50 gram jäst
1,5 dl torkade, hackade dadlar
1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
4 dl rågmjöl
9 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
2 msk fruktsocker
1 tsk salt
Gör så här
32 stycken
Blanda vatten och yoghurt, värm till ljummet. Lös jästen i det ljumma vätskan. Blanda ner alla allt utom saltet och vetemjölet. Blanda och tillsätt mjölet lite i taget tills degen blir smidig. Knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare.
Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa i bunken med en ren handduk över i cirka 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 32 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.
Fruktbullar
Goda bullar, fulla med torkad frukt och frön! Passar utmärkt med marmelad eller en god ost. Varför inte även till eftermiddagsfikan?
Du behöver
2 dl yoghurt
3 dl vatten
50 gram jäst
1,5 dl torkade, hackade dadlar
1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl havregryn
4 dl rågmjöl
9 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
2 msk fruktsocker
1 tsk salt
Gör så här
32 stycken
Blanda vatten och yoghurt, värm till ljummet. Lös jästen i det ljumma vätskan. Blanda ner alla allt utom saltet och vetemjölet. Blanda och tillsätt mjölet lite i taget tills degen blir smidig. Knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare.
Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa i bunken med en ren handduk över i cirka 20 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 32 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter.
Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0