Konstigt kort det men dom före och efter var perfekta det var en sekund före och en sekund efter...


Idag är det nyårsafton

Idag skall man klä sej fint och fira in det nya året. Jag vet dok ej vad man skall ha på sej... Känns som ja man blir ej vackrare oavsett. Man har dessa extra kilorna som syns för väl och sedan vill man klippa sej. Har dok kläder o gömma sej i som det nu handlar om när man inte endå kan ha det man vill ha... Barnen blir fina och jag hoppas de får roligt med att titta på fyrverkeri och fira med pomac. Jag älskar att umgås med mina barn de är så fina och roliga.. Funderar på att ta ut dem på snöpiknik här nån dag. Pulka och nån bulle o saft. Jag har funderat på träningsaltenativ men idderna står still. Nån som har bra ide som inkluderar 2 busungar..

Syskonkärlek


Julblomman som vuxit enormt mycket!


Min dotter som gillar kameran.


Barnen har haft mycket kul.

De fick besök av kompisar som de lekte med. Min pappa kom över med. Det har varit en fartfull dag. I morgon ärdet nyår. Undrar hur man skall gå klädd o så. Tufft val eller hur... Barnen blir enkelt fin kläning o fina byxor osv det e redan klart. Mamma har då mer bekymmer man skall ha nått o gömma sej i. Nu skall man fixa lite hemma o så och hoppas alla får gott nytt år.

Hon sover på sitt sätt men borde nog vara obekvämt ,men tydligen inte..


min dotter som leker pinsessa..


Katten vi satt kattvakt åt så söt o fin katt , barnen älskar den.


Idag så fyllde mosters ängel 3 år!

Vi var o grattade henne och hon blev glad och få träffa kusinerna. Mina barn hade fullt att göra med att berätta vad de ville ge henne när hon fyllde. Dok blev det knasiga saker men kul åt detta hade man. De skulle ge en balong med en kotte och myra i och en pinne som skulle sitta fast i balongen. Sen skulle man snurra denna balong å med kotte och myra i.... jag sa då myran skulle få ont och kotten skulle smälla balongen.... Men sa min dotter jag kan ge en monsterkaka och tittade på mig med sina stora ögon. Hur bakar man den då frågade jag. Man har monster o bakar dem i en ugn... Mm men jag tror ej hon vill äta monster... Typiskt sade min son o funderade.. men docka då mamma en monster docka. Ja docka utan monster kan jag gå med på.. Ja mamma sa de o vi bestämde det. Hittade en fin docka man badar o deras kusin blev glad. Min dotters blick då men mamma jag vill med ha bad docka... Ja det kanse du kan få sen, så nu vet jag vad hon skall få då när hon fyller år. Bad docka och hello kitty kalas.. Måste leta kakform till denna tårta blir nog kul. Förra året hade hon en barbietårta ja om vi nu ej kan finna hello kitty form så blir det barbie.. Barn är det bästa som finns och de gör att man verkligen kan skratta åt knappt nått. Vilka ideer och tankar ett barn kan ha intressant verkligen.

Armband märket snö vackert...


Armband märket snö


Mina nya inköpta örhängen rosor i guldfärg...


Detta var vår frukost idag äkta tomtegröt kokades som förr i tiden. Mums så gott!!


Massa snö på gravarna runt landet..

Vi skulle tända ljus på graven , min sambos pappas grav. Det var en hel del snö på graven som man fick pulsa i. Svärmor gick efter mig då jag trampade upp snön. Alls gravutsmyckningar o allt var totalt under snön. Sen så läste man södra dalarnas tidning idag om att det var en hel del snö på gravarna i hedemora komun. Stora snövallar som blev bara högre o svårare å ta sej över.... Julen och nyår är eb´n tid då man är med sin familj o tänder ljus på de gravar som de kära ligger i. Funderar varför inte kyrkan bryr sej mera då fler o fler går ut ur kyrkan och vill ej vara med. Förr var det ej detta problem , då kyrkan tog och lade mer energi på gravarna.. Idag finn ej pengar varken till det ena eller det andra. Tycker det e synd verkligen.

Hemma o skall pyssla

Idag blir det en lugn dag. Vi skall pyssla och fixa hemma. Barnen har tittat på film o nu skall vi göra kattleksaker.. Ni som skall vara efter vägarna snälla ta det försiktigt. Det är snö nederbörd och antagligen massor som åker hem från julfiranden. Ha med liten spade , varma kläder och lite proviant. Någon filt och första hjälpen skaddar ej att ha med. Man vet aldrig vad som händer efter vägen... Idag har jag funderat på vad jag skall handla för mitt present kort på smycka.. Funderat på att köpa något som man kan bära dagligen. men örhängen och halsband har jag redan som jag andvänder varje dag. armband eller jag vet ej beslutsångest.... Nu skall jag ta fram pysselsakerna o de skall få göra lite åt katten vi är kattvakt åt. Roligt är det och så söt är den..

Förvänatansfulla barn

Julen o tomten är i morgon och barnen bara har pratat om detta. Vad de kommer å få och så... Så nu ligger de i sina sängar o sover, blir kul i morgon för dem...

Övervikt svår att få bort..

Jag har ej fått bort det man har fått på sej under gravilitet och så. Försökt olika dieter och program men utan resultat. Man känner sej less på dessa extra kilon man bara vill få bort. Visst barnen är det bästa man har , men att kroppen gör ont av extrakilon o så måste det måste det finnas hjälp för. Jag har slut på ideer och man känner sig dum när man skall köpa kläder o så. De kläder man vill ha kan man bara se på , man lär då gå till de större storlekarna. Man har ledsnat på o handla kläder , tar det billigaste o går o betalar.... Jag drömmer om en normal kropp igen som man kan handla kläder som man gillar. Kunna se ut som man vill o känna sej finare o slippa se denna spegelbild. Man har nu stannat i ett träsk , som det ej finns en utväg synlig... Barnen är mitt allt min glädje , önskar bara att man kunde ha normalvikt o ha normala kläder som man kan handla vart man än är... Inte för jag tror jag kommer se såå snygg ut utan bara det att man känner sig bekvämmare o vara den man är... Man måste få ha mindre ont i kroppen och fettma dödar ju. Jag vill finnas så länge jag kan , det e då viktigt o komma i form..

My hugo rakhyvlar som jag ej beställt

Jag fick hem ett packet av my hugo , har ej beställt det eller ens ville ha detta. Jag ringde företaget o frågade varför de hade skickat o de sade jag hade beställt varorna från dem ett löpande abonemang. Jag sade att de skulle genast ta bort det o de sade jag skulle skicka tillbaka varorna vilket jag gjorde samma dag.. Sen kom en påminelse över att det ej var betalt o jag ringde upp dem o frågade om detta. Ni bad mig sända dem till er jag gjorde det nu vill ni jag skall betala..... Vi har ej fått packetet från er o då får du betala.. Men heregud jag betalar posten ju för de skall leverera posten till dem varför annars porto?? De menade att jag hade ansvar över packetet hela vägen till dem. Hur e detta möjligt , jag hanterar ej det o posten har ansvar över postgången... Jag blir arg för den icke existerande förståelsen att jag ej kan skicka samma sak fler gånger genom det var redan skickat... Fick ej prata med chef eller annat och tycker detta företag är bra dåligt då de ej kan förstå att jag ej ens beställt sen , skickade jag det tillbaka o de menar betala iallafal... Såna företag måste ju få förstå att det ej är hållbart. Hur e detta möjligt att det ens händer i våran värld idag. Själv anser jag det är girighet av företag som pressar ur folk alla deras pengar bara för o få en bra vinst... Att ens inleda ett abonemang utan kreditkoll är bara det fel.. Jag har då spärrat mej för att folk skall inte kunna kolla , då hade det ej ens gått igenom. Vilket är min avsikt då det kommer massvis med saker som kommer hem som jag ej beställt. Detta är ett stort problem att folk andvänder folks namn o förstör för dem. Att detta ens får förekomma är skandal o dessutom denna så kallade service av företagen som tjänar på detta.... Jag anser att något borde göras och dessa företag börjar ta ansvar ta kreditkoll ja kolla att det stämmer att den som så kallat beställt verkligen vill ha detta... Eller vad tycker ni.?

Snöar och det e snart jul

Nu har det snöat några dagar i rad så det blivit riktigt snötäcke. Ännu så dalar det ner snöflingor ner från himlen. Stora o fluffiga flingor som täcker marken i ett mjukt snötäcke. Snart kommer jultomten om ett par dagar , mycket snö det är ju en del av julen förr. Men vad mysigt det vore om en "tomte" kom med häst o släde i detta vinterlandskap. Med bjälror som klingade i tackt med hästens steg och barnen fick se tomten komma. Bjuda tomten på varm glögg och någon kaka de varit med o bakat. En riktigt gammal julafton.... Låter det mysigt jag tycker det , och dessutom kul att få uppleva. I år blir det som alla år endå men som sakt det vore kul o få uppleva en sådan jul. Man har bara läst om dem sett dem på tv men undrar hur det e o vara där... Lacka julklappar o så , fast det vore givetvis mer jobb men endå vore kul endå..

Mamma

Jag älskar dig för den du är. Tycker hon är underbar mamma. Hon är den bästa och den enda mamma jag har. Världen vore inte lika kul utan dig, du betyder mycket för mig. Älskar dej för den du är.

hejsan

Idag har vi en kramdag och bakdag... Barnen älskar att krammas o gör det hela tiden och myser o skall baka drömmar med mig..

Idag mår man bättre och får lite gjort.

Idag vaknade jag med ingen huvudvärk. Så nu blir det o städa och få fint.. äntligen känns det som man fått energi tillbaka.!

Juleljus på toaletten och bus hela dagen..

Ja idag gick våra ljusrör på toaletten och som tur hadde vi ett utag där. Ja man tar vad man har säger de o jag instämmer. Tog ner stjärnan o hängde in den på toa så man ser nåt. Ovanlig lösning oja men det får vara så ibland.... Barnen har busat hela dagen o man själv gått o haft feber ... Vill bli av med den , vem vill ha denna förkyldning.... ja otur tror jag ingen suck.... : ) I morgon skall jag ta nya pulkan o mina barn på tur till dagis... Blir kul o se vad de tycker om den .. Sen så har man fått slut på te , katastroff ju. Men han handlar det så man överlever . Funkar bra på onda halsar och värmer lite... Nu skall jag avnjuta te med fruktbitar i och ta filten o krypa ner. Höres i morgon...

Livet är kneppigt..

Jag har haft feber hela natten o har fortfarande huvudvärk.. Vad skall man orka känner man. Det blir o vara inne o kurera mig så man blir bra. Inatt drömde man bra sjukt , tänk om det vore så enkelt.. Jag drömde att jag hellt plötsligt fick en ursnygg kropp och vackert hår. Sen när man vaknade ja vad såg man det vara bara en dröm... Suck. Men var bra det vore att det var bara o drömma sen vaknade man så å stannade vacker. Men så funkar det ju ej tyvärr massa hårt arbete o säkert en hel del annat. Jag blir nöjd om jag kan ha vackra kläder igen på vanliga butiker utan att storleken är fööör liten. Men vem vet man kan ju komma dit skall dit e bara så! Jag längtar tills man e feberfri så man kan springa på bandet igen , man skall ej göra det förkylld o feber ej bra.. Arbetar fram en plan hur jag skall lyckas , enklare då att ha något att följa. Funderar på vår o sommar att ta cykel o barnen med på utflyckter , med nån vän då. har du nån sån plan o vet hur man bygger upp en sån planering o lyckas?

Nu sover barnen och jag snart med.

Så trött efter feber huvudvärk , halsont ,snuvig och allmänt slut så man får lägga sig snart. Hoppas man mår bättre i morgon....

Idag vaknade man risig.

Inte kul alls o vakna idag. märkte att man hade blivit bra förkyld o sprängade huvudvärk. Ont i kroppen öm på alla ställen. Feber och man känner sig matt. Jag hoppas man mår bättre snart tog feber o smärtstillande. men det enda man vill är att krypa ner i sängen o sova hela dagen. Går tyvärr ej suck , Hoppas man blir piggare då sambon skall bowla med jobbkompisar o jag hemma med barn. man lär väl hitta på något pyssel o så så de har något o göra ej alltför ansträngande. Detta slog till pang bara.Jag kände inget igår... Nu känns allt. Om man nu känner sej bättre så uppdaterar jag med ett inlägg sen.. Man sitter o jäspar så nu blir det mys med min kära dotter i soffan..

rolig tejp från leksaksaffären..


Idag skall man baka pepparkakor och göra snöflingor av papper..

Min sambos son kommer idag vilket är alltid roligt. Syskonen då mina 2 barn blir glada och det är bra mycket som de har o berätta för han. Om ljus o lampor o monster.. men storebror brukar hjälpa småsyskonen och de frågar han hela tiden.. Sen skall vi baka pepparkakor o ev lussebullar med kesella så goda de blev lovar! Jag har även fint tunt papper man klipper snöflingor o sätter upp på fönster vilket brukar vara uppskattat att göra barnen älskar o hjälpa till. Jag håller på med min hemsida en hel del www.mammasdrommar.n.nu med pyssel o recept förslag. Dok är det inte på långa vägar klart. Bara början men det fylls på o det e kul! Vore kul o lära sig olika sorters äldre pyssel somnästan är bortglömt nu kanse kan man mixa det o det nya. Idag lyser solen o gnistrar mot snön är så vackert. Synd bara att min käre dotter inte är riktigt bra än. Hoppas hoppas hoppas då det är snart hon är det. Idag blir en inne dag men hoppas att snart blir en heldag ute. Snart skall man börja att rulla egna köttbullar och koka makaroner till. Eller potatis o göra sås till beroende om det till såsen finns kvar. Mina barn ser nu på kalle anka o piff o puff när de har popkorns krig rätt så kul! Har nog varit med i tvn på julafton nån gång. Hoppas det blir en fin dag o mild för alla som kommer ut och att dagen blir kanon! För alla årstider har sina tjusningar och min favorit är sommaren så klart.. Bästa tiden på året o så kul o fiska. Älskar o sitta o vänta på fisk o dra upp o laga till egen fisk med folie lite olja eller smör med färska kryddor , sen liknade gör man med bakpotatis! Pinnbröd till är gott med och då är man mätt sen efter den måltiden. Bästa med sommaren är att man kan finna smultron och blåbär o göra god nyttig efterrätt. Sen älskar jag o plocka blommor o smycka hemmet med så härligt verkligen. Men tiden går fort o man snart är där..

Dyrare elpris hotas komma

Idag skriver expressen om elpriset hotas höjas mer. De som band priset i höst är vinnare genom de har ett fast pris. Man kan undra hur elen kan bli så dyr och det är ju många avgifter men frågan är vad är det för avgifter igenligen. Man betalar ja , men man har igentligen inte koll på vad avgifterna går till eller vad för något man betalar för. Fakturorna kan vara ibland otydliga med vad för avgifter det är beroende vilket elbolag man har. De som endast har el som uppvärmning lär nog få en chock om detta höjs mera. Vet att många redan försöker spara el och annat för allt är så dyrt och de ev har 2 bilar i hushållet med som behövs till o från jobb o så. Bensinen skulle höjas o då brukar elen höjas... Frågan är då hur mycket får allt som folk har behov av höjas på en tid? För ekonomin i hushållen måste få gå ihop med vilket folk redan som är lågavlönade har problem med.. Jag hoppas att matpriserna inte höjs nu så det blir att folk lär vända på varje öre mer. Jag sitter ej i den sittsen men tänker på de som gör , de man känner som har det tunt. Samhället måste ju få funka och man har rätt till existensminimun i sverige. Men det beloppet höjs sällan dok avgifter o priser höjs fortare...

Min hemsida!

Titta in på min hemsida där jag börjar samla recept och pysselförslag. www.mammasdrommar.nu

Dagens lussebullebak! De är så goda helt otroligt!


Inatt sov man bra..

Jag har sovit dåligt en tid då man vridit o vänt sig o vaknat av inget igentligen. Så igår hittade jag min värmedyna som jag fick för bra många år sedan. Den funkade perfekt så jag bäddade ner den i sängen. Satt på svag värme och jag sov mycket bättre. Folk säger man skall ha svalt o så när man sover , men då sover jag usselt. Man rör sig kommer till en kall fläck o man vaknar till. Med denna dyna så kunde man vrida sig då hur man ville o det var varmt vart man än var. Jag blir så kall när jag sover , min sambo skricker rakt ut om han kommer åt mig då. Frågar har du inte blodcirkulation eller! Jo det lär jag väl ha svarar man annars vore jag ej levande.. Men visst många hoppar till när de känner att man är kall o undrar fryser du? Nej när jag är så så känner jag inte det själv utan bara andra. Men detta problem om man nu skall kalla det så har funnits i många år. Och jag kan tänka mig att dålig förbränning hör ihop med detta. För jag äter ej mycket men kan endå inte göra av med allt vilket borde gå. Kanse om man blir varmare får man bättre förbränning för värme tar ju energi eller? Har någon liknade problem och vet ni vad man skall göra åt detta??

Så här blev pannkakorna..


Köptes på kittyfan.se rolig stekpanna som gjorde barnen glada med ovanliga pannkakor..


Hello kitty stekpanna!

Idag fick jag hem den äntligen! Min dotter som har feber jublade över katt pannkakor. Pannkakorna blev så fina o så goda att de åt tills de inte orkade en bit. Det e kul o se dem äta så pga det e så gott och roligt med annolunda pannkakor. Stekpannan är liten har känsla av leksaksstekpanna fast den e riktig. Men funkar utmärkt och man ser kattansiktet vilket är kul. Den har nonstick beläggning vilket är kanon då man kan vill lagga nyttigare mat utan matfett eller bara att slippa att det fastnar. Rekomenderas!

Nu är det full fart.

Barnen leker som bara den och tittar ibland på playhouse. Jag väntar på att mina kläder skall bli klara från tvättmaskin till torktumlare. Sen skall vi åka till sambons mamma och äta o han skall hjälpa henne med ved. Sen åker väl man hem och ser till att man får iordning på lussedegen. Jag hoppas den blir bra.... Se vad figurer det blir. Man började dagen med tvätt o disk o plocka bort saker o torka av. Dok hade man städat en hel del i går men som alltid man finner mer saker som måste städas. Läter som man e städoman fast så e det ej , utan allt blir så dammigt fort här i det gamla huset man bor i och dessa golv. En timme o de e nysvabbade sen går det utför... Golven e så gamla att det e svåra att få rent , har aldrig varit med om något värre golv än i denna bostad. Funderar på att ha hårdglans på dem igen enda sättet att få känslan av att det e rent längre. Sen så skall man leta på möbelolja och olja in bordet i köket då håller det längre. Ev så blir det ommublering i skåpen i köket , så saladschef får plats i ett skåp. Den e så bra att den lär vara enkel o få tag på. Barnen pratar om tomten o presenter nu idag o vad de tror de får, riktigt kul o lyssna på. Min dotter tror hon får en hellokitty monster som äter spöken och sonen en bil som åker gättefort... Ja jag tror då ej på detta men annat kommer skratt. Jag tänker kolla på olika systemkamera altenativ dok ej en klumpig utan något mellanting med minneskort. Jag har en digitalkamera som visst den e bra men vill ha bättre bilder..

Nu sover barnen och nu skall vi sova med godnatt och må gott till nästa gång.


Liten myskväll med kompisar och sambon.

Ikväll satt vi på kvällen o mös med bra musik o hade roligt. Goda ostbågar och god dricka. Nu så skall man sova e trött som den. I morgon vaknar barnen o man lär upp i tid då. Jag håller på gör om min hemsida www.drommar.nu Kolla gärna om ni har lust!

mm luktar så gott av nybakade pepparkakor och barnen blir glada i morgon


Fint sätt o förvara saker på.


Riktig porrig lampa.


denna ville jag helst ha.


så fin bordslampa


vår nya soffa fast den skall vara brun.


Hittat rolig onlineshop och har kollat på soffor..

Idag har jag hiten rolig webbshop som haar bara hello kitty saker. Jag har beställt en stekpanna med hello kitty. Kul blir det o grädda pannkakor med kattmotiv.. kolla in den vet jag... www.kittyfan.se Sen har jag o min sambo fixat ny soffa våran håller på o braka ihop. Den e gammal o många år så det var dax. Har några bilder som jag skall lägga ut.

Katter levde i missär i fors.

En man hade flyttat och lämnat katterna kvar i huset utan mat o vatten, och innan flytten luktade han kläder riktigt illa. Katterna hade dött av brist på mat o vatten och tvingas leva i en ohygenisk missär. Hela golvet var täckt med kattskit , kattpiss och päls. Skräp som ölburkar gamla smöraskar och annat fanns med utstrött i huset. Badrummet va så vidrigt undrar hur man ens går på toa i ett sånt hus? Man kan ju inte tänka någon gå med strumpor inne i huset. Nu har han då blivit åtalad och ägaren sålde huset , han hade hyrt det i 18 år. Undrar hur det kan gå så långt , och hur tänker en sådan person? Nu så sanerar de nya ägarna huset och river ut allt som måste ut , totalrenovering. hoppas de lyckas att få huset i trim igen , dok så blir det ett långt tag fram i tiden , huset där kattmördaren bodde.. Hoppas att han får det han förkänar och djurförbud. Jag tänker på dessa katter , de måste mått riktigt dåligt och man verkligen hoppas att någon katt efter detta fick bättre när de hittades. Länk till en av artiklarna finns fler.... http://avestatidning.com/nyheter/1.1025981-misstank-djurplagare-atalas-efter-kattdod

Julstök och pyssel

Jag har hållt på som den idag hämtat saker i källaren för julpyntning in med annat igen... Upp med sakerna o börja pynta. Fått upp granen o stjärnor o annat. Nu så lyser det belysning i vårt hem o barnen var glada. Snart så e julen här igen går fort... Skall slå in lite klappar o baka lite, sen blir det o sova. Ev ett inlägg till först...